Gmail ma domyślny folder Archiwum zwany All Mail, który już z wyprzedzeniem archiwizuje wszystkie maile. Polecenie Arhiwuj dla Gmaila zasadniczo usuwa wiadomość z Skrzynki odbiorczej i to wszystko (ponieważ jest już częścią All Mail). To specyficzne zachowanie Gmaila.
Jeśli chcesz zmienić funkcję „Usuń”, aby również Archiwizowała Twoje maile zamiast przenosić je do kosza, możesz zmienić Mapowanie folderów:
Przejdź do Ustawienia | Konta | Wybierz swoje konto Gmail | Zarządzanie folderami | Mapowanie folderów | kosz | Wybierz [Gmail]All Mail