קצרה התשובה: האימיילים שלך חיים על שרת ספק הדוא״ל שלך, ואם מנקים את הזיכרון המטמון זה לוקח רק את העותקים BlueMail שהורדו למכשיר. הם יורדו מחדש בפעם הבאה שהיישום יסנכרן. אבל "נקה זיכרון מטמון" ו-"נקה נתונים" הם פעולות שונות מאוד — הנה בדיוק מה שכל אחד מהם נוגע.
לפני שאתה מנקה משהו, Storage usage מראה בדיוק מה BlueMail מחזיק על פני המכשיר, כך שתוכל לראות האם המטמון בכלל תפס את המקום שאותו השתמשת בו.
Clear Cache בתוך BlueMail — בטוח
Settings | Global Settings | Advanced Features | Clear Cache מסיר העותקים המקומיים של ההודעות שלך; BlueMail אז יוריד אותן מחדש בהתאם ההגדרות שלך ב-Offline Storage]. אף דבר לא נמחק מהשרת, והחשבונות וההגדרות שלך נשארים ללא פגע. זהו הפתרון הרגיל לבעיות כמו מופט טעות בספירתUnread — ראו How to Clear Cache.
Android's "Clear cache" — בטוח
Android Settings → Apps → BlueMail → Storage → Clear cache מסיר קבצים זמניים בלבד. החשבונות, ההגדרות והדוא״ל אינם מושפעים.
Android's "Clear data" / "Clear storage" — איפוס מלא
זה שונה: הוא מוחק את כל הנתונים המקומיים של BlueMail — את החשבונות שלך, את ההגדרות שלך, ואת כל ההודעות שנשמרו locally — וחוזר ליישום למצב התקנה נקייה. הדוא״ל שלך עדיין על השרת, כך שאחרי re-adding your accounts זה יסנכרן שוב, אבל ההעדפות בתוך היישום אינן קיימות עוד. (ביישום למחשב, Settings | Global Settings | Advanced Features | Clear App Data עושה את אותו דבר.)
הסיכון האמיתי היחיד: POP3
עם חשבון POP3, ההודעות יכולות להתקיים רק בתוך היישום — לדוגמה כשהורדו ולאחר מכן נמחקו מהשרת, על ידי ההגדרות שלך או על ידי מכשיר אחר. להודעות המקומיות בלבד אין עותק מהשרת להוריד מחדש: ניקוי נתונים (או הסרת ההתקנה) ימחק אותן לצמיתות. אם אתה משתמש ב-POP3, בדוק את הגדרת החשבון Delete Messages on Server לפני כל סוג א reset.
קבצים מצורפים
הקבצים המצורפים שנשמרו למכשיר שלך (למשל בתיקיית Downloads) הם קבצים משל עצמם והשרדותם של כל אחד מהנ״ל. הקבצים המצורפים שלקחת אותם רק פעם אחת מול BlueMail הם חלק מההודעה והם עומדים באותם כללי ההתנהגות כמו ההודעה עצמה.