Gå til innholdet

Hva skjer med e-postene mine når jeg tømmer app-cache?

Kort svar: e-postene dine ligger på leverandørens server, og å tømme cachen fjerner bare kopiene BlueMail som ble lastet ned til enheten. De lastes ned på nytt neste gang appen synkroniserer. Men "tøm cache" og "tøm data" er veldig ulike handlinger — her er nøyaktig hva hver enkelt berører.

Før du tømmer noe, Lagringsbruk viser nøyaktig hva BlueMail holder på enheten, så du kan se om cache-en er der plassutgiften har gått.

Clear Cache inne i BlueMail — trygt

Innstillinger | Globale innstillinger | Avanserte funksjoner | Clear Cache fjerner lokalt lagrede kopier av meldingene dine; BlueMail laster dem ned på nytt i henhold til dine Offline Storage-innstillinger. Ingenting blir slettet fra serveren, og kontoene og innstillingene forblir urørt. Dette er standardfiksen for ting som et feil antall uleste — se How to Clear Cache.

Androids "Clear cache" — trygt

Android-innstillingerApperBlueMailLagringClear cache fjerner kun midlertidige filer. Kontoer, innstillinger og e-post påvirkes ikke.

Androids "Clear data" / "Clear storage" — en full reset

Denne er annerledes: den sletter all av BlueMails lokale data — kontoene dine, dine innstillinger, og alle meldinger lagret lokalt — og returnerer appen til en fersk installasjons tilstand. E-posten din ligger fortsatt på serveren, så etter å legge til igjen kontoene synkroniseres den tilbake, men dine in-app innstillinger er borte. (På desktop-appen gjør Settings | Global Settings | Advanced Features | Clear App Data det samme.)

Den ene virkelige risikoen: POP3

Med en POP3-konto, kan meldinger eksistere kun inne i appen — for eksempel når de er lastet ned og senere fjernet fra serveren, av innstillingene dine eller av en annen enhet. Disse lokale meldingene har ingen serverkopi å laste ned igjen: en data-sletting (eller avinstallering) sletter dem permanent. Hvis du bruker POP3, sjekk kontoens innstilling Delete Messages on Server før noen form for reset.

Vedlegg

Vedlegg du har lagret på enheten (f.eks. i Nedlastinger) er filer for seg selv og overleverer alle av ovenstående. Vedlegg du bare noensinne har åpnet inne i BlueMail er en del av meldingen og følger de samme reglene som meldingen selv.